Koniks en Schotse Hooglanders

Het was zondag koud en vochtig, maar ik wilde toch weer eens naar Lentevreugd. Dus goede jas aan en handschoenen mee. Er stond een stevige wind op Lentevreugd. Het is natuurlijk een open vlakte tegen de duinen aan met maar een paar bomen. Maar wel een mooie open vlakte. Op het water aan het begin zaten wat Krakeenden en Kuifeenden, die zich niets aantrokken van de kou en wind.

 

De 2 Kastanjebomen staan er treurig bij zonder hun bladeren en de Duindoorns zijn ook hun mooie glans kwijt.

Bij een grote plas in het midden van Lentevreugd staat de kudde Koniks te grazen. Ook zij lijken geen last te hebben van de kou. Ze lopen gewoon door het water, sommige helemaal tot aan hun buik. Ik krijg het er koud van.
Terwijl ik foto’s aan het maken ben van de Koniks in het water, komt er ééntje mijn kant op. Ik loop naar achteren en maak een paar foto’s van hem. Je zou hem bijna willen aaien, maar dat kan absoluut niet.

Ik kon natuurlijk niet de rest van de dag de Koniks blijven bekijken en fotograferen, dus terwijl ik ik nog een laatste blik op de paarden wierp, liep ik rustig weg.
Even verderop vliegt een Grote bonte specht een struik in en er vlogen behoorlijk veel Spreeuwen rond. Plots vliegt er een kleine vogel een andere struik in. Ik ben toch wel benieuwd welke vogel dat was. Dus met de verrekijker in de aanslag iets dichterbij proberen te komen op zoek naar die vogel. Daar zie ik een groene vogel heen en weer hippen. Een Groenling. Wat leuk. In die struik zaten ook veel Vinken. Tja, die trekken met elkaar op.

Er is een gedeelte op Lentevreugd wat het “Laarzenpad” wordt genoemd. Dat is niet voor niets. Met deze natte dagen zak je bijna tot aan je enkels weg. Ik had dan wel geen laarzen aan, maar wel goede hoge wandelschoenen, en daarom ging ik toch het “Laarzenpad” op.
De Schotse Hooglanders blijken geen last te hebben van het natte deel en lopen daar gewoon rond. Iets verderop, vlakbij de grote plas, ligt een Schotse Hooglander op de grond en een Ekster gaat op één van zijn horens zitten. Fantastisch. Het lijkt wel een tafereel van de Afrikaanse savanne. Op de grote plas zitten heel veel eenden, waarvan de Slobeenden het meest vertegenwoordigd waren.
Via een paar stapstenen kom ik weer terug in het droge stuk. Alsof je een andere dimensie in loopt.
Op de weg terug nog even langs de Koniks. Het was weer genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: