Excursies Amerikaanse school Wassenaar

Door mijn enthousiasme met kinderen, had Hugo mij gevraagd of ik wilde helpen bij excursies voor de Amerikaanse school uit Wassenaar. Natuurlijk, al moest ik wel eerlijk bekennen dat ik op zich best aardig Engels spreek, maar dat mijn natuurkennis in het Engels daarentegen wel enorm roestig is…. Geen probleem, want het zou niet zozeer gaan om alle soorten bij naam te noemen, maar de kinderen te laten zien wat er aan biodiversiteit op Lentevreugd is.

En zo geschiedde het dat ik gisteren 2x op pad ben geweest met een groepje kinderen. Ze vertellend over de prachtige kastanjeboom die op dit moment zelfs in bloei staat en hoe die op Lentevreugd terecht is gekomen. Ze laten zien dat als ze even door de knieën gaan en dichter bij de grond kijken, ze kunnen zien dat er heel veel verschillende soorten blaadjes zijn aan allerlei verschillende grassen, plantjes en bloemetjes. Door de telescoop konden we perfect de Lepelaars zien die aan het einde van de waterplas aan het foerageren waren. En de opgedroogde koeienvlaai met daar bovenop een vossendrol, leverde natuurlijk een hoop hilariteit op.

De kinderen mochten ook nog een eigen natuurschilderijtje maken; een A5 kartonnetje met daarop dubbelzijdig tape die ze dan naar eigen inzicht mogen volplakken met bloemetjes, grassen, blaadjes etc.
Ze genoten, zagen hoe mooi de natuur was en gingen uiteindelijk allemaal weer terug naar school met een hoop enthousiaste verhalen, een mooi natuurschilderijtje (ja zelfs de jongens vonden het leuk) en weer wat extra kennis over de flora en fauna. En daar doe je het toch voor….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: